Antreprenori ucraineni și moldoveni împreună! Eveniment de potrivire prin Activare

Antreprenori ucraineni și moldoveni împreună! Eveniment de potrivire prin Activare

Pe 8 iulie 2022 a avut loc evenimentul offline „Moldova și Ucraina: Business Together”, care a reunit o serie de antreprenori și profesioniști relocați din Ucraina și Moldova.

Evenimentul a avut ca scop identificarea și conectarea antreprenorilor relocați din Ucraina, cu antreprenori din Moldova, care lucrează în domenii similare. În cadrul evenimentului, participanții au fost repartizați pe grupe, în rotație, după principiul „speed dating”, în care și-au prezentat, de unde provin, afacerea și domeniul de activitate.

Astfel, cu asistența și implicarea organizatorilor, anumiți antreprenori din Ucraina au fost asortați cu antreprenori sau profesioniști din domenii similare din Moldova. Scopul evenimentului a fost de a ajuta antreprenorii relocați din Ucraina să deschidă afaceri în Moldova, dar și de a le oferi spațiul și rețeaua pentru a împărtăși experiența acumulată în conducerea unei afaceri în Moldova și Ucraina.

În această săptămână, antreprenorii potriviți au avut întâlniri și discuții programate cu omologii relevanți din Republica Moldova, precum și au fost conectați cu factori de decizie sau persoane care i-ar putea ajuta în procesul de înregistrare a unei afaceri sau de dezvoltare a uneia în Moldova.

Acest eveniment a fost organizat de Enable and Technovator – Creșterea talentului pentru a inova echipe, prin intermediul comunității internaționale Silicon Drinkabout, în special din Moldova și Ucraina. Evenimentul face parte din proiectul „Construirea legăturilor durabile între antreprenorii locali moldoveni și ucraineni relocați”, susținut de CIPE Europe & Eurasia.