Cercetare

01ONU Femei Moldova – Studiu de funcționalitate a educației timpurii

Decembrie 2022 - Martie 2023

A realizat un studiu de 3 luni privind funcționarea creșelor și grădinițelor din Republica Moldova, a organizat 10 interviuri cu părțile interesate și a sintetizat constatările într-un raport final. Studiul a fost realizat în colaborare cu Cambridge Econometrics, Civitta România și UN Women Moldova.

Descarca

02Studiu privind piața muncii din Moldova

Septembrie 2021 - Mai 2022

Un studiu privind tendințele pieței muncii din Moldova în sectorul TIC și BPO. În timpul cercetării, Mihai Avram a dezvoltat metodologia, a colectat date și a realizat un studiu cuprinzător asupra condițiilor de muncă din sectorul IT din Moldova, inclusiv cercetare documentară și 30 de interviuri cu companii IT și părți interesate. Referință de Daniela Montecore (Helvetas) și Daniel Bîlici (Academia de sfeclă roșie).

Descarca

03Sinergia e-sănătății și competențe digitale în Georgia, Moldova și Ucraina: creșterea rezistenței societății civile a Parteneriatului Estic în vremuri de criză

Februarie - Iunie 2022

Sprijinit de UE prin Forumul Societății Civile din cadrul programului de reatribuire a Parteneriatului Estic (EaP), acest proiect își propune să consolideze reziliența societății civile prin integrarea e-sănătății și a competențelor digitale. În colaborare cu parteneri precum Centrul Internațional pentru Dezvoltare Economică și Afaceri (Georgia), Agenția Regională de Dezvoltare Economică Yavoriv (Ucraina) și Institutul de Consultanță în Afaceri (Moldova), echipa de cercetare, condusă de David Tsiskaridze și printre care și Mihai Avram, sa concentrat asupra domenii cheie precum democrația, drepturile omului, integrarea economică, mediul și politicile sociale.

Descarca

04Studiu de fezabilitate a sistemului de management al parcărilor auto Chișinău

Aprilie - Iunie 2021

MTD SRL a realizat un studiu detaliat, conform contractului de servicii cu Direcția Generală Transport Public și Comunicare a Consiliului Municipal Chișinău, pentru a explora fezabilitatea implementării unui sistem de management al parcărilor auto în Chișinău. Studiul a avut ca scop identificarea și analiza oportunităților de investiții, aranjamentelor tehnico-economice, financiare și juridice pentru dezvoltarea unui sistem de parcare cu plată. Utilizând experiența internațională, estimările cererii și ofertei, analiza cost-beneficiu și revizuirea opțiunilor administrative, studiul a aderat la liniile directoare ale Comisiei Europene pentru analiza cost-beneficiu și principiile de management integrat al parcărilor urbane. Sursele de date au inclus Biroul Național de Statistică, datele despre fluxul vehiculelor ale Ministerului Afacerilor Interne și bazele de date GIS de parcare, contribuind la o imagine de ansamblu cuprinzătoare a mobilității urbane și a infrastructurii de parcare a Chișinăului.

Descarca

05Chișinău: Strategie de mobilitate inteligentă și plan de acțiune

Martie 2020 - Septembrie 2021

Într-un proiect de 18 luni privind mobilitatea urbană, a organizat colectarea de date și interviuri cu membrii administrației locale, contribuind la raportul final cu accent pe ciclismul urban. Studiul a avut ca scop îmbunătățirea mobilității urbane și să încurajeze implementarea politicilor bazate pe dovezi.

Descarca

06Studiu despre „Specializarea inteligentă S3 Moldova”

2021

Elaborarea metodologiei cu un alt expert, organizarea colectării datelor, analizei și redactarea raportului final pentru GIZ Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale. Contribuțiile au fost recunoscute de Angela Dumitrașo (GIZ) și Petru Veveriță (GIZ), concentrându-se pe dezvoltarea economică strategică a Republicii Moldova.

Descarca

07Ciclism urban: cartografierea rutelor și utilizarea datelor pentru a îmbunătăți procesul decizional

2019

Acest studiu, realizat pe parcursul unui an, sa concentrat pe îmbunătățirea infrastructurii urbane de ciclism din Chișinău prin analiză bazată pe date. A implicat cartografierea rutelor optime de ciclism și utilizarea datelor pentru a informa procesele de luare a deciziilor, cu scopul de a promova ciclismul ca mod de transport durabil.

Descarca

08Dezvoltarea Ghidului de Crowdfunding Moldova

2016

A colaborat la crearea unui ghid cuprinzător menit să împuternicească organizațiile de tineret, grupurile și indivizii din Moldova să utilizeze în mod eficient finanțarea participativă pentru strângerea de fonduri online. Proiectul, finanțat de Black Sea Trust și Primăria Mea, a presupus cercetări ample asupra mecanismelor și strategiilor de crowdfunding, încheindu-se cu publicarea și diseminarea unui ghid detaliat de sprijinire a inițiativelor de strângere de fonduri.

Descarca